Tazz 7 år

Team’s Tazz ”Tazz”

Ägare: Kennel Spotty Dot´s Född: 16 april 2005 Färg: Vit med leverbruna fläckar
Höfter: HD B  Mentalbeskrivning: Godkänd BAER-test: Bilateralt hörande

5 CK
BIR x 10
BIM x 5
BIG 1 x 2
R-CACIB
BIS 2
BIS 3
BIS veteran

Tazz är min första dalmatiner som jag köpte den 16 april 2005. Som nybliven dalmatinerägare kunde man inte vara mycket mer stolt över sin bruna lilla prick. Tazz kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det som drog mig till just dalmatiner var deras graciösa hållning och uthållighet. Vem kan egentligen stå emot dem när de kommer skrattandes mot en?!

I mångt och mycket anser jag att ens personlighet motsvarar den ras eller raser man känner tillhörighet med. Båda är enormt envisa och med en selektiv hörsel som kommer och går.

Tazz har genomgått följande tester som kan utläsas från ovan samt att han är fulltandad och med CK och R-CACIB från utställningsringen. Tazz kommer numera tävla i veteranklass då han har hunnit bli 8 år gammal. Fortfarande har han en ödmjuk personlighet och han är en väldigt social hund med mycket livsglädje. När Tazz var liten hade hans ägare, med andra ord jag, en tendens att skämma bort honom. Så vi åkte till IKEA och inhandlade en soffpall som han numera alltid ligger på om kvällarna. Han är skottfast och alltid nyfiken på andra saker.

Jag tränar alla mina hundar i spann där Tazz är den som intar rollen wheeler tillsammans med vår alaskan malamute hane Dexter. Tillsammans gör de ett fantastiskt jobb bakom cykeln. Det är viktigt att veta att dalmatinern har ett förflutet med att springa bredvid häst och vagn och kan därför inte endast stimuleras med långa promenader. Därför brukar jag rekommendera att man gör mentala övningar så som pussel, kurra gömma, lydnad och så vidare.

Stamtavla

Team’s Mac Team’s Loke SUCH Falabellas Bunias Orientalis
Löjtnantshjärtats Mirelle
T-Cart Qui-Vive DK UCH INT UCH NORD UCH T-Cart Black Baboo
FI UCH SE UCH Kamilkan Niittykirvinen
Toot’s Earlybird NUCH SUCH Perdita’s Counterstrike NUCH Spotnik’s Quick Quackery
Perdita’s Flower Power
NORDUCH WW-08 Toot’s You Can Call Me Al INTUCH NORDUCH NV-05 SV-05 Toot’s Working Class Hero
NUCH Toot’s Unforgivable Sinner

Galleri

Comments are closed.