Om oss

Om oss

Mitt namn är My Wendel och jag bedriver framgångsrik uppfödning av Alaskan Malamute sedan 2010. Vi finns belägna i norra delen av Skåne, närmare bestämt Örkelljunga. Vi är stolta uppfödare av flertalet multi champions, multi vinnare samt flertalet hundar med godkända dragmeriter inom Skandinavien!

Vi bor på en stor gård ute på landet med skogen runt omkring oss, vilket skapar den perfekta idyllen för oss och våra hundar. Här får hundarna exempelvis springa lösa i stora inhägnader på drygt 7000 kvadratmeter vardera, hundspannskörning med 2 upp till 4 hundar i varje team, genomföra viltspår som vi lägger på våra egna marker, gå på dagliga promenader, delta på utställningar världen över samt genomföra dragprov. Men främst är de högt älskade familjemedlemmar där alla våra valpar samt vuxna, föds och lever inomhus tillsammans med oss.
Vi lever vår dröm där hundarna står i fokus!

Vem är då jag?
Jag har ett stort intresse för djur och specifikt hund. Jag är uppvuxen med labrador och storpudel. På senare år blev det dalmatiner och collie långhår. Min förkärlek till prickarna har, som ni kanske förstår, inspirerat mig till val av kennelnamn. Men när jag mötte min man Rickard, introducerade han mig för Alaskan Malamute som ras och jag föll pladask. En ras, precis som dalmatinern, passar mig och mina intresse väldigt väl.
Jag är utbildad brandman och har arbetat både operativt men även förebyggande inom tillsyn i 10 år. Jag är även utbildad undersköterska och har jobbat inom äldreomsorgen i unga år. Numera har jag helt sadlat om och arbetar som foderkonsulent hos OLIVERS Petfood i Danmark. Jag håller även utställningsträningar samt erbjuder hjälp med pälsvård & kloklipp hemma i mitt egna trim. Jag har genomgått Hunduppfödarutbildningen samt Hundens Beteende hos Svenska Kennelklubben. Jag har även deltagit på diverse jaktprov/jaktmästerskap. Där jag har ett stort intresse för jakt.
Jag har ett mål att läsa mot domarutbildningen så vi får helt enkelt se vad som händer i framtiden.
Som person är jag väldigt aktiv och jag ser det som en självklarhet att kunna aktivera och motivera mina hundars utveckling. Malamuten som ras är väldigt aktiv men så också väldigt mångsidig. Förutom dagliga promenader i skogen så tränas även våra hundar inom drag, i hundspann med 2 upp till 6 hundar i samma spann, vi lägger viltspår samt tränar dem inom WPD (working packdog). Mitt största intresse ligger i hundutställningar som vi deltar på, runt om i hela Europa men även Amerika. Detta är ett ypperligt sätt att utvärdera sitt avelsarbete på där hundarna bedöms utifrån rasstandarden. Men vi genomför även dragprov med våra hundar i Skandinavien där vi så också visar på våra hundars goda arbetsvilja!

Syfte och mål för min uppfödning, är hundar som uppfyller de exteriöra krav som finns enligt rasstandarden. Där korrekt byggda hundar även visar på en god arbetsvilja/arbetsmoral. Med andra ord, rasen ska vara byggd för styrka och uthållighet, inte snabbhet. Sist men inte minst ska de uppfylla de hälsokrav som ställs samt att de ska ha ett trevligt och tillmötesgående temperament.

Därför genomför vi hälsotester på våra hundar så som röntgen av höfter och armbågar, ögonlysning, PN test (polyneuropati) samt BPH (beteende och personlighetsbeskrivning hund). Samma hälsotester informerar vi våra valpköpare om att genomföra. Därför är vi stolta över att kunna säga att vi är den Alaskan Malamute kennel i Sverige med flest hälso- och BPH testade hundar. Detta betyder otroligt mycket för oss. Inte nog att man är medveten om sin egen hunds hälsostatus, och kan på så vis ge den alla förutsättningar för ett bra liv, men vi bidrar även med viktig hälsostatistik för rasen. Detta är möjligt tack vare alla underbara valpköpare till oss!

Som valpköpare hos oss är du garanterad en valp som är;
– vaccinerad
– ID-märkt
– registrerad i SKK (svenska kennelklubben)
– avmaskad
– veterinärbesiktigad
– dolda fel försäkrade i Folksam
– personliga valppaket med foder, infopärm, leksak, godis mm

Vårt mål är att ge både våra valpar och valpköpare de rätta förutsättningarna för ett långt och givande samarbete och utveckling tillsammans. En valp från oss innebär livslång kontakt och support från oss som uppfödare, då vi vill få en möjlighet att följa valpens utveckling och uppväxt men även finnas nära till hands för våra valpköpare. Det ska kännas tryggt att köpa hund från oss på kennel Spotty Dot’s.

Vi månar om rasens hälsa och utveckling, det vill säga hunden är i fokus hos oss på kennel Spotty Dot’s!

Vid intresse hör gärna av er till oss!