Om oss

Mitt namn är My Wendel och jag bedriver uppfödning av lAlaskan Malamute, Dalmatiner och Collie långhår tillsammans med min man Rickard Wendel. Jag är utbildad brandman och arbetar som instruktör på Helsingborgs Brandförsvar. Här utbildar jag i grundläggande brandskydd, systematiskt brandskyddsarbete, hjärt och lungräddning, heta arbeten, räddningsgymnasiet med mera. Jag och min man bor vid Örkelljunga i södra Sverige med våra hundar och islandshästar. Anledningen till att vi bedriver en uppfödning av tre olika raser ligger i deras något liknande natur. Det är tre raser som alla representerar en del i vem jag är som person och det synsätt jag har på livet. Collien har en bakgrund i vallning, dalmatinern har varit vagns- och vakthund och alaskan malamute, som representerar den största utav polarhundarna, drar tunga spann under längre sträckor. Våra hundar tillhör de mer aktiva och arbetande raserna som dagligen behöver få både fysisk och psykisk stimulans.

Som person är jag väldigt aktiv och jag ser det som en självklarhet att kunna aktivera och motivera mina hundars utveckling. Jag är även ute och tävlar med mina hundar och meriterar dem på olika hundutställningar, både i och utanför Sveriges gränser.  Som mål för min uppfödning är hundar med en mental sundhet med en självklarhet att de även ska uppfylla de exteriöra kraven. Därför genomför vi olika rasspecifika tester på hundarna, exempelvis mentaltest, höftleds- och armbågsröntgen, ögonlysning, BAER-test och så vidare. Därför trycker vi extra mycket på att dessa undersökningar görs på de hundar som används i vår avel, det ska kännas tryggt att köpa hund från oss på kennel Spotty Dot’s. Att bedriva hunduppfödning är bland det bästa och roligaste som finns, det är en otroligt givande känsla att man kan tillföra någonting till rasen. För det är precis det som uppfödning handlar om, att bidra till rasens utveckling. Rasens utveckling ska gå framåt och inte bakåt. Jag representerar också rasklubben för alaskan malamute där jag sitter med i utställningskommitén.

Som valpköpare hos oss är du garanterad en valp som är vaccinerad, ID-märkt, registrerad i SKK, avmaskad och veterinärbesiktigad. Det medföljer också en pärm med information om valpen och dess utveckling från födsel till vuxen. Vi ställer krav på olika hälsotester som ska genomföras på de hundar vi säljer så som exempelvis höftleds- och armbågsröntgen, ögonlysning, mentaltest med mera. Vårt mål är att ge både våra valpar och valpköpare de rätta förutsättningarna för ett långt och givande samarbete och utveckling tillsammans. När man väljer valp från oss så får man vara beredd på en livslång kontakt med oss som uppfödare, då vi vill få en möjlighet att följa valpens utveckling och uppväxt men även finnas nära till hands för våra valpköpare.  Vi månar om rasens hälsa och utveckling, det vill säga hunden är i fokus hos oss på kennel Spotty Dot’s! Vid intresse hör gärna av er till oss!

Comments are closed.