Planerad valpkullPlanned litter

8 st valpar (5 tikar & 3 hanar) födda den 20 juli, 2018!

Vi är glada över att presentera vår nästkommande kull, Ilo kullen. Ilo betyder glädje på finska och vad kunde bli mer passande än just detta då vi valt två väldigt levnadsglada hundar med fantastiskt trevliga temprament. Valparna väntas i slutet av juli!

Vi vill börja med att tacka Annamaija Riikonen från Kennel Ilamna i Finland för att hon låter oss använda Noel. Awsome Earth Star Deus Nix ”Noel” är en hane som är född i Kroatien och är alltså ett barnbarns barn till den legendariska Multi Champion hanen Rastaman Shamanrock från Tjeckien. Rasta har många fina barnbarn i Europa och vi är otroligt tacksamma att få in honom i vår avel. Noels pappa är från USA och bidrar med härlig stomme och rastypiska praktfulla hundar med god substans. Noel har ett underbart maskulint uttryck, vägvinnande rörelser men framför allt underbart härligt temprament. Noel är en hane på endast 2,5 år och trots sina unga år har han varit väldigt framgångsrik i utställningsringen med mer än 16 titlar. Bland dessa finns ett helt gäng med Junior championat, Junior Vinnartitlar, finsk, dansk, litauisk och nordisk champion. Men förutom detta är han en hårt arbetande draghund med meriter från både medeldistans inom draget men även inom weightpull. Jag hade förmånen att få ha honom hemma en tid och han belönades med en 4:e plats i gruppfinalen på Hässleholm Nordic Utställning. Han är numera den första hunden i Finland som kan titulera sig Nordic Champion!

Spotty Dot’s Everyone’s Hero ”Zega” är vår egna uppfödda tik och hon är 4 år gammal. Hon är ett barnbarns barn efter den amerikanska hanen Windrift’s This Is The Time och barnbarn till Multi Champion hanen Lord Of The Rings Appalachian. En väldigt substansfull tik med mycket massa men fortfarande med det där feminina fina uttrycket. Fina proportioner, bra vinklar runt om, härliga rörelser och med ett underbart fint temprament. Hon är en stark tik som gärna går som wheeler inom spannet där hon arbetar på i ett lugnt och stabilt tempo. Det går inte fort men hon är ihärdig och ger inte upp. Hon är också en tik som gått väldigt bra inom utställning där hon belönats med Norsk Champion samt kvalificerad till Crufts i England hela två gånger.

Båda hundarna är friröntgade på höfter och armbågar (HD grad A & ED ua 0), fria på sin ögonlysning samt fria från PN (Polyneuropati). Vilket betyder att valparna från denna kombination kommer bli helt fria från PN de också.

Vi förväntar oss substansfulla rastypiska valpar. Fina temprament, bra benstomme och vinklar, korrekta svansar och med effektiva rörelser.
Är man intresserad av valp från oss då tar man sig tid att antingen maila eller ringa oss för mer information. En malamute är en aktiv och krävande hund som behöver mycket stimulans, både fysiskt och mentalt. Stor vikt läggs vid att man genomför hälsotester på sin hund när den är vuxen. Tack vare våra valpköpares stora engagemang är vi Sveriges ledande Alaskan Malamute uppfödare med bland annat flest hälsotestade hundar.

Endast seriösa intressenter bemödar sig att höra av sig.

Väl mött!

My & Rickard Wendel, Kennel Spotty Dot’s