Pälsvård & träning

Hundarna är ett stort intresse för mig. Däribland ingår så också pälsvård men även utställningsträningar. Vi har förmånen med stora utrymmen och har därför fått möjligheten att anlägga eget grooming rum men så också egen träningsbana. På begäran håller jag även utställningsträningar runt om i Sverige.

Pälsvård är a och o. Inte enbart för hundens välmående men det skapar såklart ett band mellan dig och din hund. Det innebär också träning för hunden att bli hanterad så som badad, fönad, klo klippt, trimmad, borstad, skrapa tänder med mera. Något som jag anser är grundläggande hantering som hundarna ska klara av. Beroende på hundras och päls tar man såklart hand om den olika. Olika hundraser groomas/trimmas olika. Grunden för god pälsvårdskondition kommer inifrån och ut. Med detta menas starten i ett högkvalitativt foder, tillskott med laxolja samt bra pälsvårdsprodukter som hundarna badas i. En pälsvårdsprodukt får inte torka ut hud eller päls genom att ta bort hundens naturliga fettlager. Därför badas våra hundar exklusivt i produkter från BOTANIQA. Vi rekommenderar er att vända er till MgHundvård som är återförsäljare av dessa underbara produkter!
Jag tar emot hundar för bad, grooming men så också kloklippningar. Jag är inte utbildad hundfrisör och genomför därför inga klippningar/trimningar. För bokning, ta kontakt med mig.

Sedan 2019 erbjuder jag utställningsträningar för dig som vill arbeta vidare med samarbetet mellan dig och din hund, men så också förstå mer av utställningsvärlden. För mig är det viktigt att man utgår från just dina mål och förutsättningar. En möjlighet att få tips och idéer på hur man kan jobba vidare med sin hund, där glädje och kontakt är en stor del av träningen. Men också att förstå sin hunds anatomi och hur man presenterar sin hund på absolut bästa sätt. Det ska se och kännas ”effortless” i hur man presenterar sin hund framför domaren. Jag har allt ifrån Grand Danois till Cavalier King Charles Spaniels, och allt där emellan på mina träningar.
Jag håller en del av mina träningar hemma men jag åker även ut till diverse hundhallar/träningshallar på er efterfrågan. Jag bedriver ett samarbete med Ekets Hundarena och Optimal Hundglädje. Där kan ni läsa mer om mina träningstillfällen. Är ni intresserad av att komma på en av mina utställningsträningar så går det bra att finna min grupp på facebook ”Utställningsträning för My Wendel” men det går också att boka in privat träning.