Tezla

Staghorn’s Everglow
”Tezla”

BPISS, BPIS, US CH, DK CH, FI CH, EE CH, LT, CH, LV CH, BALTISK CH, INT CH, HR CH, VDH CH, DK JV-17, DK V-17, NO JV-17, NO V-17, SE JV-17, SE V-19, NORD V-19, KBH V-19, VDH Europasieger 2019

Ägare: Kennel Spotty Dot’s Född: 2017-01-04 Färg: Grå och vit
Höfter: HD grad B Armbågar: ED ua (0) Ögon: Fri (2018 & 2020)
BPH: Godkänt med skott PN: Normal

Amerikansk Champion
Internationell Champion
Dansk Champion
Finsk Champion
Estländsk Champion
Litauisk Champion
Lettisk Champion
Baltisk Champion
Tysk Champion
Kroatisk Champion
Dansk Junior Vinnare 2017
Dansk Vinnare 2017
Norsk Junior Vinnare 2017
Norsk Vinnare 2017
Svensk Junior Vinnare 2017
Svensk Vinnare 2019
Nordisk Vinnare 2019
Köpenhamns Vinnare 2019
VDH Europa Sieger 2019
Kvalad till Puppy Of The Year 2017
Cruft’s kvalificerad på livstid
BIS valp x 5 (Sverige & Danmark)

Får vi presentera vår nästkommande lilla prinsessa, hela vägen från USA, en dröm som besannats, Staghorn’s Everglow. Tezla kommer ifrån den välkända uppfödaren Cheena Villano på kennel Staghorn i USA som är känd för sin gedigna avel men mycket rastypiska och otroligt fina hundar. Att få möjligheten att förvalta en hund ifrån Cheena är en stor ära för mig. En dröm som besannats på så många olika plan och jag är oerhört tacksam för denna möjlighet. Tezla är efter den välkända tiken ”Circe”, Staghorn & Snokist Enchantress och vars pappa (alltså morfar till Tezla) är den mytomspunne ”Chaps”, Ice Fall’s Locked N Loaded. Hennes pappa är den mycket snygga hanen Owyhee’s Monday Night Football. En helt unik stamtavla med mycket bra hundar!

Tezla har visat sig överstiga alla förväntningar. På sin första valputställning vinner hon Best In Show valp med en väldigt fin kritik. Hennes framgångar fortsatte med trippelt BIS valp i Danmark på Polar Guld Cupen samt BIS valp på Öland som kvalade henne till Puppy Of The Year 2017. Därefter har hon flertalet vinnartitlar,  grupp vinst vid endast 17 månader, placeringar på Cruft’s i England samt att hon är kvalificerad dit på livstid. Ett minne som sticker ut allra mest är när vi åkte tillbaka till USA 2019 för att försöka nå det amerikanska championatet. Tre veckor spenderades hos uppfödaren där Tezla bland annat vinner bästa tik och BIM på deras rasspecial och kronan på verket, amerikansk champion!

Tezla är en tik med mycket fin och harmonisk exteriör. Ett mycket feminint och ädelt huvud, fantastiska rörelser med bra drive, härlig stomme men framför allt ett mycket trevligt temperament. Hon är väldigt proportionerlig och har växt väldigt jämt. Hon är en tik med god substans och härlig pälskvalitet. En tik som är en mycket god representant för sin ras. Hon och jag är ett team och hade Tezla själv fått välja hade hon bara legat och slappat i soffan med matte hela dagen lång. Hon är en prinsessa ut till minsta lilla lillklo och hon är högt älskad här hemma, av så både människor som andra hundar.

Tezla fick sin första kull tillsammans med vår hane Spotty Dot’s Ilotazz Follow My Lead ”Bosse” 2020. Här valde vi att behålla två valpar och vi ser fram emot vad framtiden har i sitt sköte.

Stamtavla

US CH
Owyhee’s Monday Night Football
US CH
Rapid Runs Havin A Ball
Owyhee Artic Knight O Vahala
US CH
Owyhee Rapid Run N To Jersey
US CH
Owyhee’s Dancin N A Grass Skirt
US CH
Owyhee Tough Guys Don’t Dance
US CH
Totempole Owyhe Oztentatious
US CH
Staghorn & Snokist Enchantress
US CH
Ice Fall’s Locked N Loaded
US CH
Sno Ridge’s Sudden Impact
US CH
Kasaan’s Royal Fortune
US CH
Staghorn’s Eye Candy
US CH
Awanuna’s Tornado Of Snow
Staghorn’s Midnight Lace