Nuvarande valpkull

Vi välkomnar vår ”Siili” kull, född 16 September 2021.
6 tikar & 3 hanar!

Hane: Multi Ch W C.I.B Boundless Icefiled of Unesdala ”Fogo”
Tik: Multi JCH JW CH Spotty Dot’s Ilotazz True Survivor ”Hoppy”

Båda föräldrarna är friröntgade på höfter och armbågar, fri ögonlysning samt PN fria. Hoppy har dessutom godkänd dragmerit från Finland.

Är man intresserad av valp så tar man sig tiden att kontakta oss och berätta mer om sig själv;

  • vart/hur man bor
  • ålder
  • arbetar med
  • erfarenhet av hund/rasen sedan tidigare
  • mål/ambitioner med valpen
  • varför ni väljer att kontakta oss
  • vad ni önskar få ut av er valp och kontakten med oss som uppfödare

Vi tillämpar ingen valplista utan lägger större vikt vid att rätt valp hamnar hos rätt ägare/familj. Detta för att vi ska kunna skapa dem absolut bästa förutsättningarna tillsammans mellan er och valpen. Att man som valpköpare förstår hur viktigt det är att genomföra hälsotester på sin valp (höftleds-och armbågsröntgen, ögonlysning samt BPH test). Inte bara för hundens och sin egen skull, men även för rasens hälsostatistik.
Om det blir aktuellt vill vi träffa våra potentiella valpköpare. Att öppna upp sitt hem för en valp innebär ett livslångt ansvar för dem nästkommande 10-15 åren. Men att man också visar på en förståelse för rasen och vad rasen i sig kräver. Alaskan Malamute är en envis och fysiskt aktiv ras. Den är otroligt mångsidig och det är av allra största vikt att man är konsekvent i sin uppfostran. Vi rekommenderar att man anmäler sig till diverse kurser, lägger stor vikt vid socialisering, pälsvård, kloklippning, hantering, aktivering med mera. I gengäld får ni en hund som är glad över att följa med överallt.

Det förekommer könsdominans inom rasen och det är viktigt att man är påläst och införstådd i vad det innebär att äga en Alaskan Malamute. Det är otroligt vackra och mångsidiga hundar. Förståelse för rasen och ansvar för sin egen hunds utveckling och socialisering är a och o, oavsett ras. Vi letar därför efter de valpköpare som är engagerade och som förstår det ansvar som medföljer när man välkomnar en liten valp till sitt hem. Vad rasen i sig kräver rent fysiskt men även psykiskt. Men som även uppskattar det stöd och support man får från oss som uppfödare. Vi anordnar årligen valpträffar där vi välkomnar hem alla våra ”valpar” med sina ägare. Detta brukar vara ett väldigt uppskattat moment för alla!

Väl mött!

My & Rickard Wendel, Kennel Spotty Dot’s